Informační deska

ZÁPIS ze schůze výboru SVJ Chodská 7,9 - 22.11.2018

Z Á P I S
ze schůze výboru SVJ Chodská 7,9 konané dne 22.11.2018

přítomni: Ing. Kadaňka, Chaloupková, Hopjanová

program: 1. Stav dokončovacích prací výměny zábradlí lodžií
2. Revizní zprávy elektro
3. Kontrola bytů – výskyt štěnic
4. Různé
1.
Výměna zábradlí lodžií byla provedena bez větších komplikací. Do konce tohoto roku budou na společných lodžiích namontovány sítě včetně umístění ochranných pásů na zábradlích proti usedání holubů. Na jaře příštího roku bude ještě proveden ochranný nátěr podlah. Provedeme průzkum, kdo by měl zájem o nátěr i u vlastních lodžií. Úhrada za společné prostory bude provedena ze společných prostředků SVJ a u vlastních prostor si to bude hradit každý sám. Vlastníci budou včas osloveni.
V prosinci by mělo být dokončeno zasklení lodžií u nahlášených vlastníků.
Stavební dozor i nadále Ing.  Kadaňka.

2.
Ing. Kadaňka nachystal k předání revizní zprávy elektro pro jednotlivé byty. Tyto budou předávány oproti podpisu při každoročním odečtu vodoměru. Odečty provede na Chodské 9 p. Dvořák a na Chodské 7 pí. Fialová v prosinci t.r. Současně budou zkontrolovány čísla vodoměrů. Žádáme vlastníky o součinnost při zajištění tohoto úkolu.

3.
V domě byl zjištěn výskyt štěnic. Ve 3 bytech museli vlastníci provést deratizaci. Vzhledem k závažnosti problému se výbor rozhodl zajistit revizi výskytu tohoto hmyzu ve všech bytech. Pokud bude zjištěno, že stav je uspokojující nebo tento problém je pouze omezen na málo bytových jednotek, bude situace řešena individuálně. V opačném případě se bude muset přikročit k sanaci všech bytů. Výbor bude o výsledku všechny informovat. Prozatím Ing. Kadaňka zajistí revizi a vyvěsí ve vchodech informaci včetně žádosti o součinnost.
JE NUTNÉ PROHLÉDNOUT KAŽDÝ BYT. Náklady za tuto společnou revizi budou hrazeny ze společných prostředků SVJ. Další náklady za případnou deratizaci bytu si musí každý vlastník hradit sám.

4.
Byla dokončena výměna vodoměrů. Chybí pouze byt p. Lazarika. Bude provedeno do konce roku.
Nutno urgovat zpětnou instalaci venkovních kamer. Současně bude provedena revize kamerového systému. Zajistí pí. Chaloupková
Došlo k pomalování výtahu ve vchodě na Chodské 9. Výbor děkuje paní Kyzlinkové, která na toto upozornila a sama iniciativně odstranila malůvky. Bohužel nebyl zjištěn viník. Prosíme všechny, aby nebyli lhostejní k poškozování společných prostor – tedy našeho majetku a zejména dávali pozor na svoje děti. Předpokládáme, že výtah nepoškodil dospělý.
Byla odsouhlasena úhrada faktury za vedení webových stránek SVJ ve výši 857,- Kč. Pan Dvořák je pověřen vyřešením stávajících problémů s odesíláním společných zpráv se správcem stránek.
Byla dokončena likvidace družstva a jeho vymazání z Obchodního rejstříku.

Výbor projednal žádost paní Odehnalové o umožnění umístění jejího elektrického invalidního vozíku v místnosti bývalého mandlu. Výbor paní Odehnalové prozatím vyhověl, a to do odsouhlasení členskou schůzí. Současně bude stanovena paušální částka za odběr el. energie, kterou bude potřebovat k dobíjení vozíku a bude ji odebírat ve společném prostoru, kde není samostatný elektroměr.
Paní Odehnalová výboru rovněž nahlásila, že při manipulaci s vozíkem poškodila vchod výtahu. Ing.  Kadaňka zjistí možnosti jeho opravy a tuto paní Odehnalová uhradí.
Zapsala:
Chaloupková
22.11.2018
Ing. Petr Kadaňka, v.r.
předseda výboru

Stránky provozuje

www.bytovedruzstvo.eu

Webové stránky pro bytová družstva a SVJ

Ing. Miloslav Marel

IČ: 76377687